1 maj 2011

Fotografiska

Ett sätt att utveckla sitt fotograferande är ju så klart att öva men även att titta på andras bilder. Tips från vår superkompetenta och jätteduktiga fotolärare Ulrika Malm är att besöka Fotografiska i Stockholm - en av världens största samlingsplats för fotografi.


Sagt och gjort, idag åkte jag och Merete in till Fotografiska för att kolla på andras bilder. Just nu är det en stor utställning med av historiens största fotografer: Albert Watson med bilder i en salig blandning. Vi såg även Edward Burtynskys bilder som visar hur vi förstör vår värld samt  bildjournalisten Jonathan Torgovnik fruktansvärda bildberättelse om livet efter folkmorden i  Rwanda.

Albert Watson slog igenom med sitt svarvita porträtt av Alfred Hitchcock som håller i en nackad gås! En bild som många säkert sett :)

Han har även fotograferat Kate Moss, bland annat när hon var naken på ett hustak i början av sin karriär. Den bilden såldes för 100 000 dollar på auktion i London för inte så länge sedan.



Sist men inte minst så finns på Fotografiska ett mycket trevligt & trendigt cafe som har stora panorama fönster med utsikt över vattnet. En trivsam atmosfär i modern miljö och med bara en massa fotointresserade människor överallt :). Cafeet serverar bakverk, grillade och kalla mackor, sallader, kaffe, te och mycket mer. Rekomenderas verligen!  Här blev det lunch för vår del - sallad med handskalade räkor och ekologiska ägg!!! Me like! Tänk på att det inte bara är att gå dit och äta -  för cafeet är bara till för museets besökare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar